FONTENAY, C.F.L. de.

Søe-Evolutioner eller En Orlogs-Flodes Ordener og Bevægelser saavel i Sigte af Fienden, som udaf Sigte, i Fliid af Bataille og andre Tilfælde. Uddragne af P. Paul Hostes Verk: L'art des armées navales. Og med en endeel Anmærkninger forbedrede.

Kjöbenhavn, Ernst Henrich Berling, 1743. Folio. Samtidigt dansk hellæderbind med spejl og blindtrykte rammer. Smal forgyldt bort på permer. Ophøjede bind på ryg. Rig rygforgyldning. Forgyldt titelfelt. Marmoreret snit. Kapitæler reparerede. Lille stempel på titelbladet. Kobberstukket titelkobber.(10),130 pp. samt 68 kobberstukne plancher, hver med talrige figurer. Indvendig ren og frisk, trykt på svært skrivepapir. Visse læg med svagheder i heftningen.


Originaltrykket, "Trykt af Ernst Henrich Berling og er et af de første store arbejder han udførte. Som Brødskrift er anvendt en temmelig stor Fraktur, og som Udsmykning er brugt store, ret grove Friser og Vignetter samt Stregslyngninger, alt i Træsnit. Bogens Titekobber og de 68 Helsides-Kobbere med instruktive Opstillinger er tegnet og stukket af en Amatør, Søløjtnant H.C. Ullrich (der modtog en kgl. Dusør paa 200 Rdl. for Arbejdet), og Resultatet er da også ret ringe, dog er flere af Tavlerne med Flaadeformationer og sirligt udførte Skibstegninger af en vis dekorativ Virkning. Oversættelsen til Dansk er foretaget af C.F. Wadskiær." (Birkelund nr. 87).

Order-nr.: 56491


DKK 22.500,00