BØGH, ERIK - MANUSKRIPT I GAVEEKSEMPLAR.

Digte af Erik Bøgh (kalligraferet titelblad).

1842. 31 sider egenhændigt manuskript udført af forfatteren selv i form af en lille bog som gave til en veninde. På titelbladets inderside "Med/ Taknemmelighed og Höiagtelse/ tilegnes/ Mdm Amalie Görtzen/ dette/ "Haandarbeide"/ fra/ en/ Wen/ der hverken kan strikke, sÿe/ eller brodere./ 11te Decbr./ Forfatteren." Gavebindet (14,5 x 9,5 cm.) er i blåt helshirt med forgyldte permer og forgyldt ornamentik. Ryg- og kantforgyldning. Indlagt i en nydelig bogæske med overtræk af marmoreret papir. Den kalligraferede titel og de 2 kalligraferede deltitler er rigt ornamenterede, den ene med en håndkoloreret tegning, alt udført af forfatteren selv.


Ungdomsarbejde af Erik Bøgh. Erik Nicolai Bøgh (1822-1899), forfatter, dramatisk forfatter, teaterdirektør (Dagens Nyheder) , feuilletonist, redaktør, visedigter etc.
Som forfatter og visedigter havde Bøgh en udviklet evne for "Udspekulerede finter og ordleg, der ganske vist blev tilstrækkeligt beundrede og erindrede i et par menneskealdre, gjorde det ofte ud for den dybere sympati med emnerne. Størst talent havde han ubetinget for visedigtning hvor han byggede videre på den tradition han som lille havde mødt i bedstefaderens hus (P.A. Heiberg, Rahbek, Abrahamson etc). Erik Bøgh var i besiddelse af en folkelig slagfærdighed og et barokt lune der har gjort at adskillige af hans viser har holdt sig til vore dage: En lille bitte Mand, Den Skønne gaar ind i sit attende Aar, Det var en Aften paa Tivoli og Du skønne fortryllendes Kjesten."(DBL).

Order-nr.: 57682


DKK 4.500,00