ORIGINALT HÅNDSKREVET OG SIGNERET BREV FRA ANNA ANCHER

ANCHER, ANNA,

Egenhændigt brev, til "Frøken Agnes Lunn", signeret "Anna Ancher".

"Skagen 14de Februar 1895". 1 side 8vo. "Desværre ser jeg mig ikke istand/ til at modtage nogen Be-/ stilling paa Portrætter, som/ De har været saa venlig at/ tiltænke mig. jeg har nemlig/ en lille Pige og vil ikke blive/ længere borte fra hende end/ de Dage jeg rejser for at se/ Billeder; jeg rejser da for at/ friske mit Syn lidt og maa/ saa have uindskrænket Frihed./ Takkende for Deres gode Me-/ ning om mig er jeg Deres/ ærbødige/ Anna Ancher."


Et vidunderligt originalt håndskrevet og signeret brev fra en af de mest elskede og hædrede Skagensmalere, der både afslører, hvordan Anna Ancher arbejdede og fik inspiration samt hvordan hun så på rollen som mor.

"Blandt de danske Skagensmalere står Anna Ancher (1859-1935) som den mest populære. I en periode, hvor kun meget få kvinder fik mulighed for at gøre sig gældende som kunstnere, havde hun modet til at træde ud af skabet, det skab, som 1800-tallets mandsdominerende offentlighed havde anbragt så mange talentfulde kvinder i. Men Anna Ancher var for original en kunstner til, at hun kunne gemmes af vejen og gøres til en hemmelighed. Med sine lysfyldte og koloristisk følsomme billeder beherskede hun kvinders verden som kun få - om overhovedet nogen."

Order-nr.: 54401


DKK 3.500,00